An opposition coalition of two anti-immigrant parties – Slovenian Democratic Party (SDS) and conservative agrarian Slovenian People’s Party (SLS) – won with more than 26.4% of the vote, translating to three seats for the EPP.

The coalition government’s centre-left Social Democrats and Populist List of Marjan Sarec (LMS)  who sit with ALDE  got two MEPs each.

ALDE (1 MEPs)

For the first time in Slovenian politics, liberal SAB who sit with ALDE will have…

🎙 Evropska poslanka in podpredsednica SDS @RomanaTomc za @SiolNEWS: “Medtem ko se javnost ukvarja s frizurami in čevlji, se v ozadju odvijajo epski spopadi za prevzem državnih podjetij in popolno podreditev medijev.”

👉 Vabljeni k branju intervjuja:
https://t.co/XAokcTp85m

Mineva 30 let, odkar je bila Slovenija sprejeta v #OZN. S tem dejanjem se je tudi zaključil proces slovenskega osamosvajanja, saj je bilo dokončno potrjeno, da je Slovenija suverena, enakopravna in priznana, polnopravna članica mednarodne skupnosti.🇸🇮🇺🇳
https://t.co/FsJTc0v22D

Čestitamo slovenskemu atletu Kristjanu Čehu, ki je na atletskem mitingu v Birminghamu zmagal in hkrati dosegel najboljši rezultat sezone. Iskrene čestitke! 🥇🏆🇸🇮 #OdlocnoNaprej @slo_atletika

Load More...

Privacy Preference Center