An opposition coalition of two anti-immigrant parties – Slovenian Democratic Party (SDS) and conservative agrarian Slovenian People’s Party (SLS) – won with more than 26.4% of the vote, translating to three seats for the EPP.

The coalition government’s centre-left Social Democrats and Populist List of Marjan Sarec (LMS)  who sit with ALDE  got two MEPs each.

ALDE (1 MEPs)

For the first time in Slovenian politics, liberal SAB who sit with ALDE will have…

[email protected] na @Nova24TV: Predsednik vlade je igralec. Igralec igra toliko časa, dokler ima scenarista. Dokler bo scenarist zanj pisal scenarij, bo on igral. Ko scenarija ne bo več, bo njegova igra postala problem. Kdo so tisti, ki že dolga leta pišijo scenarije, pa tudi vemo.

[email protected] na @Nova24TV: Ker predsedniku vlade @sarecmarjan godi klečeplazni Karl Erjavec, ki ga dobesedno moleduje za svoj obstoj in mu ugodi v vsem, je vprašanje, če bo #interpelacija uspešna. Prepričan pa sem, da bi bila uspešna v primeru tajnega glasovanja.

[email protected] na @Nova24TV: Karl Erjavec kot tipičen proruski politik je očitno dobil namig, da se @Slovenskavojska vendarle obrača proti našim zahodnim zaveznikom, s katerimi smo v #Nato, in ne proti Rusiji, kot bi si on želel, zato smo bili priča odstavitvi brigadirja #Škrbinc.

Load More...

Privacy Preference Center

error: Content is protected !!