An opposition coalition of two anti-immigrant parties – Slovenian Democratic Party (SDS) and conservative agrarian Slovenian People’s Party (SLS) – won with more than 26.4% of the vote, translating to three seats for the EPP.

The coalition government’s centre-left Social Democrats and Populist List of Marjan Sarec (LMS)  who sit with ALDE  got two MEPs each.

ALDE (1 MEPs)

For the first time in Slovenian politics, liberal SAB who sit with ALDE will have…

.@JJansaSDS: Da je nekdo sposoben sodelovanja, mora biti najprej suveren. Biti suveren pomeni, da sam odločaš o tem, kako boš oblikoval zastopstvo ali mandat, ki so ti ga dali volivci. Da o tem ne odločajo mediji, strici iz ozadja, ne druge stranke.

.@JJansaSDS: V tem mandatu smo tiste stvari, ki smo jih obljubljali na začetku te koalicije, kar se tiče gospodarskega razvoja, ustvarjanja bolj ugodnega okolja za gospodarski razvoj in porast blaginje, tudi uresničili.

Predsednik SDS @JJansaSDS na kongresu SMC: Včeraj smo v tej isti dvorani odprli Mednarodni obrtni sejem. Udeležba je velika, kar je na nek način pokazatelj tega, kar se v tem trenutku dogaja v Sloveniji, v slovenskem gospodarstvu.

Load More...

Privacy Preference Center